Oldalmenü
Naptár
Diavetítő
 
   Nagyon szerettem volna egy olyan honlapot szerkeszteni, ahova ha odatéved egy 40 év körüli futballdrukker, aki a 70-es évek nagy Ajax csapatán nőtt fel megtalálhatja kedvenc csapatának képét! Természetesen a holland sztárcsapaton kívül még rengeteg csapatképet szeretnék megosztani Veletek. Remélem mindenki megtalálja majd a kedvenc csapatát! Uri Józsefnek hívnak és rengeteg dologgal foglalkoztam már életem folyamán és foglalkozom jelenleg is.

  Labdarúgó csapatok képeit már egészen kis iskolás korom óta gyűjtöm. Édesapám is nagy sport-futball rajongó volt, talán innen az indíttatás.  Először természetesen a hazai  újságok, a Labdarúgás, a Képes Sport, a Képes Újság voltak a források. Aztán egyszer egészen furcsa körülmények között került a kezembe egy francia újság, a Mondial. Tele színes csapatképekkel, poszterrel! Ebben az újságban volt egy melléklet, mely a nagy európai klubokat mutatta be röviden...címmel együtt. Nosza, vettem a bátorságot és írtam néhány klubnak. Próbálkozásomat rögtön siker kísérte és megérkezett az első válasz a Werder Brementől. A borítékban egy csapatkép, egy jelvény és egy kis zászló volt! Innentől kezdve sokáig nem volt megállás és az évek során számtalan neves európai klubbal álltam rendszeres levelezésben.

 Aztán a 70-es évek közepén már nálunk is folyamatosan lehetett kapni a Mondialt és ebben külföldi cseretársak címeit megismerve és nekik írva nagyon gyorsan gyarapodott a gyűjteményem. Volt olyan időszak is amikor 14 országban voltak cseretársaim! Persze voltak nehézségek is, ezek a külföldi emberkék nehezen értették meg,hogy én miért nem tudok nekik Vasas, Dózsa,Fradi csapatképet, selyem zászlót, jelvényt stb. emléktárgyat küldeni. Egy angol szurkoló bemegy csapata ajándékboltjába és megvesz minden "kütyüt". Míg nálunk 1974 táján csak a Fradinak volt boltja, a többi csapat pedig a levelekre nem igazán reagált. A Real Madrid, az Ajax, a Bayern hamarabb küldött választ és képet, jelvényt..stb., mint a Diósgyőr vagy a Videoton.  Ám nagy nehezen mindig sikerült valamit küldenem a külföldi kollegáknak, így ők is megelégedetten nyugtázták  kapcsolatunkat.
 Az évek során csapatkép gyűjteményem több tízezerre gyarapodott. Külön dossziékban, egyenként lefűzve műanyag tasakban vannak a képek. Jelentős zászló gyűjteményem is van kb. háromszáz selyem csapatzászlóm van /amilyeneket a mérkőzések előtt cserélnek.../,ez is természetesen a külföldi kapcsolat révén.

  Az utóbbi időben az egyes országok olyan kiadványait sikerült beszereznem, amikben az induló bajnokság összes csapatának képei és statisztikai adatai szerepelnek. Ezek nagyon szép és hasznos kiadványok! Nagyon szívesen " találkoznék" olyan társakkal, akik hazánkban szintén ilyen témában /csapatkép, zászló/ gyűjtenek! Bátran írjatok!